İ.Gökşen Cd. No: 54/A M.Paşa/Antalya +90 537 356 62 55 bilgi@andepol.com newsmile@andepol.com

Diş Teli

Sabit metal diş telleri, her bir dişin ön yüzeyine yapıştırılan küçük metal braketlerden oluşur. Metal bir ark teli bu braketlerden geçer ve küçük elastik bantlar bu bileşenleri bir arada tutar.

Tedavi süresince kişi düzenli olarak bir ortodontisti ziyaret etmelidir. Bu ziyaretler sırasında ortodontist, diş telinde küçük değişiklikler yaparak dişleri son konumlarına getirmek için nazik ama sıkı baskılara izin verecektir.

Ortodontik tedavinin süresi 12 ay ile 2 buçuk yıl arasında değişebilir, ancak genellikle randevular 4 ila 10 haftada bir yapılır.

Diş Teli

Hizalama Problemlerine Ortodonti Tedavisi

Ortodontik tedavinin hedefleri arasında dişlerin sağlığını, işlevini ve estetiğini iyileştirmek yer alır. Diş telleri ile ortodontik tedavide en iyi sonuçları alın

8 dk okuma
12-24 ay tedavi süresi
DDS PhD. Uzm. Kıvanç Ulusoy tıbbi olarak kontrol etmiştir.

Diş teli taktırmayı düşünmeden önce sağlıklı dişler ve diş etleri çok önemlidir. Dişlerde çürüme ve diş etlerinde hastalık olasılığını önlemek için kullanım sırasında iyi bir ağız hijyeni sağlamak her zaman çok önemlidir.

Tedavi normalde yanlış hizalanmış dişleri, çapraşık ve çıkıntılı dişleri düzelten, boşlukları kapatan ve ağzı kapatırken üst ve alt dişlerin doğru şekilde oturması için ısırığı uyumlu hale getiren diş tellerinden oluşur.

Dişlerin hizalanması, dişlerinizin temizlenmesi daha kolay olacağından ağız hijyenini iyileştirebilir. Rahat çiğnemeyi desteklemek için ısırığınız daha iyi hizalanacaktır.

Diş teli nedir?

Diş teli dişleri hizalamak, çarpık veya çapraşık dişleri düzeltmek, boşluklar ile dişler arasındaki diğer ortodontik sorunları tedavi etmek için kullanılan yöntemlerde kullanılan ortodontik cihazlardır.

Diş telleri genellikle çocuklar ve gençlerle ilişkilendirilse de, yetişkinler tarafından da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ortodonti hastalarının yaklaşık %20'si yetişkinlerden oluşmaktadır.

İnsanlara diş teli genellikle ortodontistler tarafından takılır, ancak bazı genel diş hekimleri de bunu yapabilir. Yanlış hizalanmış dişler sadece estetik sorunlar değildir. Çapraşık dişler diş eti hastalığı olasılığını büyük ölçüde artırabilir. Tedavi edilmezse diş kaybına, diş etlerinde çekilmeye, kronik ağız kokusuna ve diş etlerinde kanamaya yol açabilir.

Diş teli çeşitleri

Birçok diş teli çeşidi vardır. Hangisinin sizin için en iyisi olduğu ortodontik probleminizin yapısına, ciddiyetine ve kişisel tercihinize bağlı değişir.

metal diş teli
seramik diş teli
lingual diş teli
şeffaf plak diş teli

Metal diş teli

Metal diş teli paslanmaz çelik bantlar, braketler ve tellerden oluşur. Aparatlar dişlere teker teker yavaşça yerleştirir. Her dişe bir bağ yapılır ve braketlerin üzerinden ince, esnek bir ark teli geçirilir.

Ark teli, ligatür adı verilen küçük elastik bantlar tarafından yerinde tutulur. Bunlar gülümsediğinizde görülebilir ve görünümü azaltmak için şeffaf veya diş renginde ligatürler seçerek özelleştirebilir. Daha heyecan verici bir görünüm için çeşitli renkte olanlara sahip olabilirsiniz.

Dişlere takılan ve yemek yemek, spor yapmak, temizlenmek ve müzik aleti çalmak için kolayca çıkarılabilen çıkarılabilir metal diş telleri de vardır. Küçük ve orta dereceli ortodontik sorunlarıyla başa çıkmak için kullanılırlar. Genellikle sabit diş tellerine göre daha görünmez yapıdadırlar.

Seramik diş telleri

Seramik diş telleri tıpkı metalik diş telleri gibi işlev görür. Farklı olarak gülüşünüzle uyum sağlayacak diş renginde braketler ve tellerden yapılmıştır. Daha az fark edilir olsalar da, metalik türden daha fazla kırılmaya eğilimli olabilirler. Genellikle daha hassastırlar. Bu diş telleri, kişinin sorunlarıyla başa çıkmanın ve sonuçların çok belirgin olmamasını sağlamanın ince bir yolunu sağlar.

Lingual diş telleri

Lingual diş telleri tıpkı geleneksel diş telleri gibidir, sadece dişlerin iç yüzeylerine takılırlar. Diş tellerinin fark edilmesini istemeyenler için daha gizli ve etkli bir yöntemdir. Özellikle temas sporlarına katılan ve nefesli enstrümanlar çalan kişilerce tercih edilir.

Kendinden ligasyonlu diş telleri geleneksel metal diş tellerine benzer. Elastik ligatürler yerine bunların ark telini yerinde tutan kendinden ligasyonlu bir mekanizması vardır. Bunlar sürtünmeyi azaltabilir ve potansiyel olarak daha kısa olabilen tedavi süresinde kullanılır.

Şeffaf plaklar

Şeffaf plaklar genellikle “görünmez diş telleri” olarak tanımlanır. Dişleri kademeli olarak istenen konuma getirmek için bir dizi özelleştirilmiş plak üretilir. Invisalign ve ClearCorrect gibi diğer markalar, daha kolay ağız hijyeni sağlayan çıkarılabilir şeffaf hizalayıcılar üretir.

Aligner setleri genellikle her seferinde iki hafta takılır, seri boyunca küçük değişiklikler yapılır. Alignerlar günde en az 22 saat takılmalıdır. Sadece yemek, içmek ve fırçalamak için çıkarılmalıdır. Şeffaf plaklar neredeyse görünmezdir, bu nedenle teller veya braketler olmadan tedavide gizliliğe izin verir.

Şeffaf plaklar daha fazla konfor için tasarlanmışlardır. Özel programlar sayesinde tedavi sonrası gülümsemenin nasıl görüneceğini göstermek için 3D görüntülemeden yararlanır. Geleneksel diş tellerine kıyasla daha az diş hekimi ziyareti gerektirir ve ağız hijyeninin kolayca korunmasını sağlar.

Diş teli kullanmak için ideal yaş nedir?

Genel olarak diş telleri için en uygun yaş, bir çocuğun ağzının ve çenesinin hala büyümekte olduğu 12 veya 13 yaştır. Tedavi, ihtiyaçlara bağlı olarak daha erken veya daha geç yaşta da başlayabilir.

Diş teli kullanılan ortodontik tedavi, kalıcı dişlerin çoğu sürdükten sonra genellikle 12 yaşına kadar başlayabilir. Ancak bazı çocuklar 10 yaşına kadar başlayabilir ve Invisalign First gibi altı yaşından küçük çocuklar için bile hedeflenen özel tedaviler vardır.

Birçok hasta 10-14 yaş arasında başlasa da, rutin kontrollerdeki ortodontik değerlendirmeler doğru zamanın belirlenmesine yardımcı olacaktır. Erken tedavinin bazı avantajları olsa da, diş telleri ile her yaşta başarılı sonuçlar elde edilebilir. Ortodontik tedavinin tam olarak ne zaman başlaması gerektiğine ortodontist, kişinin özel ihtiyaçlarını ve büyüme modelini değerlendirdikten sonra karar verir.

Ortodontik tedavi en çok çocukluk döneminde etkili olsa da, yetişkinler de diş tellerinin olanaklarından faydalanabilir. Bu süreç yetişkinlerde daha uzun sürer çünkü bir yetişkinin çenesi tamamen gelişmiştir. Her yaşta diş telleri yardımıyla dişler mükemmel bir şekilde hizalanabilir ve mükemmel bir gülümsemeye sahip olunabilir.

Diş Teli Öncesi ve Sonrası

Diş Teli Nasıl Takılır?

Her hastaya diş teli takılması gerekmez, ancak takılması gerekiyorsa diş hekimleri tarafından bir ortodontiste yönlendirilmeleri gerekecektir. Sadece kayıtlı uzmanlar yasal olarak uzman ortodontist unvanını kullanabilir. Bazı genel diş hekimleri de ortodontik tedavi sağlamak için ek eğitim alabilirler. Ortodontistler genellikle kendi gözetimleri altında diş tellerini ayarlayabilecek ortodontik terapistlerle birlikte çalışırlar.

İlk Muayene

Tedavi bir diş hekimini veya ortodontisti ziyaret etmekle başlar. Diş hekimi durumunuzu kontrol eder, diş teli için aday olup olmadığınıza karar verir. Dişlerinizin çürükler, diş eti hastalıkları veya diş eti çekilmeleri nedeniyle oldukça kötü durumda olduğunu tespit etmeleri halinde, diş teli uygulamasından önce bunları tedavi ettirmeniz gerekir.

Sağlıksız dişlerinize diş teli uygulaması daha fazla hasara yol açabilir. Diş hekiminiz sizi diş teli için uygun bir aday olarak görürse, diş düzeltme konusunda uzmanlaşmış bir ortodontiste yönlendirilebilirsiniz.

Ara Parça Uygulamaları

Arka dişleriniz birbirine yakınsa, diş hekiminiz diş tellerinizi takmadan yaklaşık bir hafta önce aralarına ara parçalar veya lastik bantlar yerleştirecektir. Bu işlem, bantların arka dişlerinizin etrafını sarması için yer açacaktır. Dişleriniz yeni pozisyonlarına alışırken ara parçalar biraz rahatsızlığa neden olabilir.

Diş Telleri için Hazırlık

Diş telleri uygulanmadan önce dişleriniz iyice temizlenmeli ve kurutulmalıdır. Bu işlem braketleri yapıştırmak için kullanılan yapıştırıcının düzgün bir şekilde yapışmasını sağlar.

Braketlerin Yapıştırılması

Braket adı verilen küçük metal veya seramik parçalar ark teline kılavuzluk eder ve her bir dişe yapıştırılır. Ortodontist her bir dişin orta kısmını az miktarda yapıştırıcı ile kaplar ve ardından mavi ışık kullanılarak sertleştirilir.

Yapıştırıcı acı bir tada sahip olsa da, bu yapıştırıcının toksik olmadığından emin olabilirsiniz. Yapıştırıcı sertleştikten sonra braketler yerine bastırılır ve her bir dişin ortasına yapıştırılır.

Diş Tellerinin Sabitlenmesi

Diş tellerini yerinde tutmak için arka azı dişlerinin etrafına metal bantlar yerleştirilir. Ortodontist uygun boyutu ayarlar, üzerine yapıştırıcı sürer, mavi ışıkla ayarlar ve dişin üzerine kaydırır. Bazen bandı doğru yerleştirmek için biraz bükmek veya baskı uygulamak gerekebilir. Bu durum rahatsızlık veriyorsa ortodontist bandı rahat bir konuma ayarlayabilir.

Ark Tellerinin Takılması

Braketler ve bantlar yerleştirilip sabitlendikten sonra ortodontist, dişleri doğru pozisyonlarına kaydıran ark telini takar. Ligatür adı verilen ince elastik bantlar, teli her braketin içinde doğru yerinde tutar.

Bağın rengi hasta için bir seçim meselesidir. Ortodontist, ağzın arka kısmındaki diş etlerini tahriş etmemesi için ark telinin ucunu klipsleyecektir.

Sabit Diş Teli Tedavi Süresi

Sabit diş tellerinin tedavisi genellikle 18 ila 24 ay sürer. Şeffaf plakların aksine, sabit diş telleri dişlere yapıştırılır ve tedavi boyunca orada kalır. Diş tellerinin herhangi bir zamanda çıkarılmaya çalışılması tavsiye edilmez, çünkü bu dişlerin ve tedavi sürecinin zarar görmesine neden olabilir.

Gerekli Randevu Sayısı

Dişleri düzeltmek için yapılacak ziyaretlerin sayısı, vakanın karmaşıklığına ve seçilen tedavi türüne bağlı olacaktır. Genel olarak, uygunluğu değerlendirmek için bir konsültasyon ziyareti, bir montaj randevusu ve ardından tedavi boyunca düzenli ilerleme kontrolleri beklenmelidir. Daha karmaşık vakalarda diş tellerinin izlenmesi ve uygun şekilde ayarlanması için ek randevular gerekebilir.

Diş telleri ne kadar başarılıdır?

Diş telleri çok etkilidir ancak başarıları büyük ölçüde hastanın belirlenen tedavi planına uymasına bağlıdır. Tedavinin sonunda diş telleri çıkarıldığında, dişlerinin önceki pozisyonlarına dönmesini önlemek için hastalara hekim tarafından reçete edilen bir tutucu takılır. Çeşitli tutucular mevcuttur, bazıları çıkarılabilirken diğerleri dişlere sabitlenir.

Ortodontik tedavi süresince rutin kontroller ve profesyonel temizlik için genel diş hekiminize düzenli ziyaretler yapmanız da tavsiye edilir. Çok fazla sabır ve bağlılık gerektirir, ancak buna kesinlikle değer.

Ortodontik tedavinizin başarılı olacağından ve süreç tamamlandığında güzel, sağlıklı bir gülümsemeye sahip olacağınızdan emin olabilirsiniz. Rutin ağız bakımı, diyet kısıtlamaları ve diş bakımı sağlayıcılarınıza düzenli ziyaretler konusunda önerilen yönergeleri tam olarak izleyin.

Diş tellerimin bakımını nasıl yapmalıyım?

Diş tellerinizin bakımının doğru şekilde yapılması en iyi sonuçların alınmasını sağlar ve ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ortodontistiniz özel bakım talimatları verecektir, ancak genel kurallar arasında dişlerinizi yumuşak kıllı bir diş fırçası ve florürlü diş macunu ile günde en az iki kez fırçalamak yer alır.

Diş telleri için tasarlanmış özel diş ipi kullanarak günde bir kez diş ipi kullanmak, ulaşılması zor bölgelerdeki yiyecek parçacıklarını ve plağı temizlemeye yardımcı olur. Şeffaf plak kullanılıyorsa, bunlar günlük olarak temizlenmeli ve takılmadığında güvenli bir yerde saklanmalıdır. Hijyeni korumak ve bakterileri azaltmak için antibakteriyel, alkolsüz ağız gargaraları kullanılabilir.

Diyetle ilgili hususlar, diş tellerinin bütünlüğüyle ilgili bir başka endişe noktasıdır. Braketlerin ve tellerin zarar görmesini önlemek için sert, gevrek veya yapışkan gıdalardan kaçınmak daha iyidir.

Karamel, çiğnenebilir şekerler, sert meyve ve sebzeler gibi yiyeceklerin diş tellerine takılma olasılığını önlemek için kolayca çiğnenebilecek küçük porsiyonlar halinde kesilmesi gerekir. Ortodontistiniz, diş tellerinin iyi durumda kalması ve çürük riskinin azaltılması için kaçınılması gereken yiyeceklerin kapsamlı bir listesini sağlayacaktır.

Ortodontistinizle düzenli takip randevuları, ilerlemeyi izlemek ve diş tellerinizde gerekli ayarlamaları yapmak için çok önemlidir. Bu ziyaretler, herhangi bir endişeyi gidermek ve tedavinin planlandığı gibi ilerlediğinden emin olmak için bir fırsat sağlar.

Ortodontik tedavi sırasında iyi bir ağız hijyeni özellikle önemlidir. Diş telleri yiyecekleri hapsederek plak oluşumuna yol açma eğilimindedir. Dişlerin temizliği daha büyük bir özenle yapılmalı ve çürüğü artırabilecek şeker içeren yiyecek ve içeceklerden kaçınarak diyet kısıtlamalarına uyulmalıdır.

Ortodontistin talimatlarını özenle takip etmek ve uygun bir ağız bakım rutinini sürdürmek, tahmini tedavi süresi içinde istenen sonuçların elde edilmesine yardımcı olacaktır.

Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları kullanılan malzeme, tedavi süresi ve hastanın ortodontik ihtiyacına göre değişir. Metal diş telleri, dayanıklılığı ve uygun maliyetiyle en yaygın tercih edilen seçenektir.

Porselen diş telleri, estetik kaygısı olanlar için daha az fark edilen şeffaf yapısıyla öne çıkar ancak metal tellere göre biraz daha yüksek maliyetlidir.

Invisalign şeffaf plaklar, dişleri düzeltmek için neredeyse görünmez bir alternatif sunarken, kişiye özel üretilmesi ve gelişmiş teknolojisi nedeniyle fiyat açısından diğer seçeneklerden daha yüksek olabilir.

Tedavi Türü Fiyatı Aralığı(TL)
Metal diş telleri 70.000 - 120.000
Porselen diş telleri 90,000 - 140.000
Invisalign 80.000 - 150.000

Diş Teli ile Ne Yiyebilirsiniz?

Diş teli takıldıktan sonra, rahatsızlığı en aza indirmek ve ağzınızın alışmasına izin vermek için ilk birkaç gün yumuşak yiyeceklere bağlı kalmak en iyisidir. Önerilen seçenekler arasında:

  • Makarna - Yumuşaktır ve çiğnenmesi kolaydır.
  • Pişmiş sebzeler - Dişler ve diş etleri için naziktir.
  • Patates püresi - Pürüzsüz ve doyurucudur.
  • Çırpılmış yumurta - Yumuşak ve protein açısından zengindir.
  • Yoğurt - Serin ve rahatlatıcıdır.
  • Çorba - Besleyici ve yutması kolaydır.
  • Yumuşak meyveler - Muz ve şeftali gibi.
  • Yulaf ezmesi - Diş telleri için kolay ve aynı zamanda sağlıklıdır.

Yeni cihazınızla yemek yemeye alıştıkça, yavaş yavaş normal bir diyete dönebilirsiniz. Ancak, ortodontik tedaviniz boyunca diş tellerinize zarar verebilecek bazı yiyecekler vardır. Kaçınılması gereken yiyecekler arasında:

  • Sert yiyecekler - Fındık, sert şekerlemeler ve havuç veya elma gibi çiğ meyve veya sebzeler.
  • Yapışkan yiyecekler - Karamel, sakız ve sakızlı şekerler gibi.

Tel Rahatsızlığı Durumu

Özellikle yanaklarınızın içine giren braketler veya teller nedeniyle ağızda ağrı oluşması nadir değildir. Rahatsızlığı hafifletmek için:

  • Ortodontik mum - Tahrişin meydana geldiği diş tellerinin üzerine yerleştirin.
  • Tuzlu suyla durulama - Ilık tuzlu suyla gargara yapmak ağrılı bir noktayı yatıştırmaya yardımcı olabilir.
  • Topikal anestezikler - Bazı ağrı kesiciler geçici olarak kullanılabilir.

Yaklaşık bir ay içinde ağzınız diş tellerine alışacak ve ağrı hafifleyecektir. Yemek yemek ve konuşmak daha kolay hale gelecektir.

Metal Diş Tellerinin Faydaları

Metal diş telleri birçok nedenden dolayı hala en popüler ortodontik apareylerden biridir. Güvenilirdir, dayanıklı paslanmaz çelikten üretilir. Metal diş telleri, doğru ve öngörülebilir sonuçlar üretme konusunda onlarca yıllık kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir.

Çok yönlüdür, çocuklar gençler ve yetişkinler olmak üzere her yaştan birey için uygun olan metal diş telleridir. Her yaş grubundan hastada neredeyse her türlü ortodontik sorunun tedavisinde kullanılabilir.

Uygun maliyetlidir, mevcut çeşitli ortodontik seçenekler arasında metal diş telleri genellikle en uygun fiyatlı çözümdür.

Diş telleriniz takıldıktan sonra, tedavinin nihai amacı olan kademeli diş hareketini fark etmeye başlayacaksınız. Yeni bir ağız hijyeni rutinine uyum sağlamak diş sağlığınızı korumak için çok önemlidir.

Çürüklerden ve yüzey lekelerinden kaçınmak için diş tellerine uygun fırçalama ve diş ipi kullanma tekniklerini benimsemek çok önemlidir. Türk Ortodonti Derneği'ne göre, hareket halindeyken bile dişler her gün birkaç kez temizlenmelidir.

Yemeklerden veya şekerli atıştırmalıklardan ve içeceklerden sonra fırçalama imkanı yoksa, su ile çalkalama, fırçalama gerçekleşene kadar ağızdaki plak seviyelerini düşürebilir.

Özel diş aletleri su ipleri ve interproksimal fırçalardır. Bunlar tellerin etrafında ve braketlerin arasında ağız bakımını daha az zahmetli hale getirmeye yardımcı olur.

Metal Diş Telleri mi Şeffaf Diş Telleri mi?

Geleneksel metal diş telleri şiddetli diş çapraşıklığını tedavi etmede daha yeteneklidir. Ayrıca şeffaf plaklar gibi diğer apareylere göre daha hassas ve kontrollüdürler. Ucuz olduklarından, hastalarının çoğu için de daha erişilebilirdir. Ortodontistler zaman içinde dişleri mümkün olan en iyi şekilde hizalamak amacıyla kademeli ayarlamalar yapabilirler.

Metal diş tellerinin en sık karşılaşılan dezavantajı, insanları görünüşleri konusunda bilinçli hale getirebilen çekici olmayan görünümleridir. Ancak günümüzde metal diş telleri bile daha hoş bir görünüm sunmak için zamanla değişmiştir.

Daha kişisel hale getirmek için renkli bantlar eklenebilir ve yapı daha şık hale getirilmiştir. Plakların aksine, metal diş telleri çıkarılamaz. Asla onları kaybetme sorunu yaşamazsınız.

Şeffaf diş telleri, içerdiği üretim malzemeleri nedeniyle daha pahalıdır. Ayrıca metal diş tellerine kıyasla daha kırılgandırlar ve bu nedenle kolayca hasar görme eğilimindedirler. Gelecekteki onarım maliyetlerini artırma olasılığı artar.

Estetik amaçlar için daha yüksek bir fiyata sahip olsa da, metal diş telleri ayrıntılı ortodontik tedavi görmek isteyen kişiler için hala etkili ve uygun maliyetli seçeneklerden biridir.

Tedavi Sonrası Tellerin Çıkarılması

Ortodontik tedavi gören herhangi bir kişi için en çok hatırlanan günler, diş tellerinin takıldığı ve nihayetinde çıkarıldığı günlerdir. Vakaların çoğunda, diş tellerinin takılması ağrısızdır ve yalnızca bir veya iki saatinizi gerektirir.

Geleneksel metal diş tellerinin takılması bantların, braketlerin ve ark tellerinin yerleştirilmesini içerir. Dişlerin içine giren lingual diş tellerine sahip hastalar da benzer bir süreçle karşılaşırlar. Yerleştirmeler biraz daha zor olduğu için toplam süre biraz daha uzun sürebilir.

Tercih ettiğiniz tedavi şeffaf plaklarsa, braketleriniz veya bantlarınız olmayacaktır. Özellikle vakanız daha karmaşıksa, en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için eklentiler, düğmeler ve lastikler eklenmiş olabilir.

Diş telleriniz takıldıktan sonra biraz ağrı hissedebilirsiniz, bu ağrı reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçlarla giderilebilir. Ağzınız alışırken birkaç gün boyunca yumuşak gıdalardan oluşan bir diyetle hafifletilebilir.

Ortodontik tedavi süresi, diş hizasızlığı karmaşıklığının bir seviyesinden diğerine değişir. Şeffaf plaklarda, tercih edilen sonucun elde edilmesi için tedavi 12-36 ay kadar sürer. Geleneksel metal braketler için tedavi ortalama 20 aydır.

Her durumda tedavilerin ne kadar süreceğini, hangi ortodontik tedavi müdahalesinin başlatıldığını belirleyen şey yanlış hizalamanın ne ölçüde olduğudur.

Sıkça Sorulan Sorular

Ortodonti, diş ve çene yapısındaki bozuklukları teşhis eden, önleyen ve tedavi eden diş hekimliği dalıdır.

Diş teli, çarpık, ayrık veya düzensiz sıralanmış dişleri olan herkese uygulanabilir. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için farklı ortodontik tedavi seçenekleri bulunmaktadır.

Metal diş teli, porselen diş teli (şeffaf braket), lingual diş teli (içten takılan teller) ve şeffaf plak (Invisalign) gibi farklı türleri vardır.

Invisalign, şeffaf plaklardan oluşur ve estetik bir alternatiftir. Metal diş telleri ise daha dayanıklı ve bazı karmaşık vakalarda daha etkili olabilir.

Ortodontik tedavi süresi kişiye göre değişmekle birlikte genellikle 12-36 ay arasında sürer.

Diş teli takılırken ağrı hissedilmez, ancak ilk birkaç gün hafif baskı ve hassasiyet olabilir.

Başlangıçta biraz alışma süreci olabilir, ancak yumuşak yiyecekler tüketerek bu süreci rahat atlatabilirsiniz.

Sert, yapışkan ve şekerli yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Sakız, fındık, patlamış mısır gibi gıdalar diş tellerine zarar verebilir.

Diş fırçalama, arayüz fırçaları ve ortodontik diş ipi kullanımı ile düzenli olarak temizlenmelidir.

Dişlerin eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi olarak retainer (sabitleyici) kullanılması gerekmektedir.

Hayır, ortodonti sadece estetik değil, çiğneme fonksiyonunu iyileştirmek ve diş sağlığını korumak için de uygulanır.

Diş teli fiyatları kullanılan malzeme, tedavi süresi, tedavi türü ve kliniğe göre değişiklik gösterebilir.

Bize Ulaşın

Ücretsiz Danışma ve Fiyat Bilgisi için

Hızlı yanıt süreleri
5/12 telefon desteği

Diş tedavisi, sağlıklı bir gülümseme için önemli bir adımdır. Kliniğimiz, uzman kadrosu ve son teknoloji ekipmanlarıyla size en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Tedavi süreciniz boyunca tüm aşamalarda sizi bilgilendiriyoruz.

Çağrı için telefon hattımız

+90 537 356 62 55

Sorumluluk Reddi: Burada sunulan bilgiler yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. Tedavi seçenekleri, kişinin sağlık durumuna ve ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce, uzman bir diş hekimi ile görüşmeniz önemlidir. Fiyat Bilgisi: Verilen fiyatlar, tedavi süreci ve klinik koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Fiyatlar hakkında kesin bilgi almak için lütfen kliniğimizle iletişime geçin.